Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Hoe kies ik de juiste iPhone smartphone fotografie cursus?

Zo kies je eenvoudig een (online) fotografiecursus die bij je past!

Fotograferen is de laatste jaren razend populair geworden, mede door platformen zoals Instagram. Ook aan fotografiecursussen die jou snel meer likes beloven is geen gebrek. Er valt dus genoeg te kiezen, maar hoe kies je nou eenvoudig een fotografiecursus die echt bij je past?

Je kunt een hele enthousiaste amateurfotograaf zijn en best ver komen met de automatische instellingen van je smartphone. Maar als je zelf foto’s wil maken die mooi genoeg zijn om te delen op social media, vol trots te laten zien aan familie of om te gebruiken voor je werk, dan is naast passie ook enthousiasme en technische kennis belangrijk.

Want goed fotograferen kost tijd. Je moet stilstaan, observeren, jezelf onzichtbaar maken en opgaan in je omgeving om het beste moment zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Bovendien gaat fotograferen natuurlijk niet alleen over het schieten van mooie plaatjes. Het gaat ook over het zoeken van interactie met je omgeving en het vertellen van een verhaal. Verder moet je weten wat je wel – en misschien wel belangrijker – wat je niet in beeld wil hebben. En wat dacht je van de nabewerking?

Een fotografiecursus hoeft daarentegen gelukkig niet heel veel tijd te kosten. Je kunt jezelf snel wegwijs maken met de belangrijkste instellingen van jouw camera, zodat je daarna lekker aan de slag kunt met oefenen. Het beheersen van technieken en het hebben van de kennis is de eerste stap in het maken van mooiere foto’s. Door jezelf een klein beetje te verdiepen in licht, compositie en kadering, zul je zien dat jouw foto’s er met een paar simpele trucs al een stuk professioneler uitzien.

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte fotografiecursus, is het wel belangrijk om jezelf af te vragen waarom je een fotografiecursus wil volgen en of je dat online of offline wil doen.

Waarom wil je een fotografiecursus volgen?

Heb je ambities om professioneel fotograaf te worden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitgebreide fotografie opleiding waar je onder andere leert fotograferen met een professionele camera. Maar dit is niet voor iedereen de beste keus of nodig. Ben je stiekem gewoon een beetje jaloers op die prachtige vakantiefoto’s van je vrienden? Of op de baby van je beste vriendin die altijd beeldschoon op de foto staat, terwijl jouw kleuter standaard zijn ogen dicht heeft of net in zijn neus peutert? Dan kom je met het volgen van een basiscursus om te leren fotograferen met je smartphone waarschijnlijk al een heel eind.

Heb je nog geen idee wat je wil of waar je moet beginnen? Het volgen van een (gratis) basiscursus fotografie is dé kans om te ontdekken welke fotografiestijl het best bij jou past. Het is een snelle en leuke manier erachter te komen of je verder wil met leren fotograferen met serieuzere camera’s.

Kies je voor een online of offline fotografiecursus?

Dan is het nog de vraag of je het best kunt kiezen voor een online of offline fotografiecursus. Een professionele fotografie opleiding kost al snel honderden tot duizenden euro’s. Je betaalt immers niet alleen voor de opleiding zelf, maar ook het aanschaffen van materiaal zoals een professionele camera kan je behoorlijk op kosten jagen. Zonde, want in essentie heeft fotograferen weinig te maken met hoe duur of goed je camera is en alles met wat jij als fotograaf ziet en hoe je dit wil vertellen.

Bovendien kun je tegenwoordig met je smartphone foto’s maken die niet van foto´s door een professionele camera te onderscheiden zijn. En het is eenvoudig te leren. Met een cursus smartphone fotografie leer je bijvoorbeeld al in een paar uur hoe je de kwaliteit van foto’s die je met je telefoon maakt enorm verbetert. De camera op je telefoon lijkt namelijk simpel, maar ook die heeft al best veel handige functionaliteiten waarmee je bij goed gebruik jouw amateurfoto’s opeens een professionele uitstraling geeft.

Voordelen van een online fotografiecursus

Door te kiezen voor een online fotografiecursus bespaar je dus flink op de kosten. Je hebt toch al een telefoon, die hoef je dus niet apart te kopen voor de cursus en bovendien heb je hem vrijwel altijd bij je. Daarom weet je ook zeker dat jij altijd een camera bij de hand hebt als een perfect fotomoment zich aandient. En hoe leuk is het als je op zo´n moment ook nog eens écht weet hoe je die herinnering zo mooi en uniek mogelijk vastlegt! Een ander groot voordeel van online een fotografiecursus volgen in plaats van een fotografiestudie, is dat je deze op je eigen tempo en wanneer je maar wil kunt doen en afronden.

Heb je de voor- en nadelen afgewogen en voor jezelf beantwoord waarom je een fotografiecursus wil doen, of je een offline of online opleiding wil volgen en voor professionele camera’s of juist voor smartphone? Dan kun je aan de slag met het vinden van een cursus of opleiding fotografie die past bij jouw wensen en talenten.

Zo kies je eenvoudig een fotografiecursus die bij je past

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste fotografie cursus. Vraag jezelf dan het volgende eens af:

  1. Wat wil je leren?

Het aanbod aan fotografiecursussen is enorm. Dat kan het lastig maken om te kiezen. Zorg daarom dat je helder hebt in welk onderwerp je geïnteresseerd bent. Een cursus portretfotografie of straatfotografie vraagt bijvoorbeeld om een heel andere aanpak dan food fotografie of natuurfotografie. Er zijn ook fotografiecursussen speciaal voor moeders of juist voor dierenliefhebbers. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon mooie selfies wil maken voor op je Instagram account, dan is een basiscursus iPhone misschien al genoeg. Zeker als je geen professioneel fotograaf wil worden maar je ‘gewoon’ wat mooiere foto’s wil maken met je telefoon, is het handig om een cursus te kiezen die speciaal ingericht is op jouw interesses.

  1. Weet je wat je kunt verwachten?

Heb je een fotografiecursus gevonden die je aanspreekt, vraag jezelf dan af of het duidelijk is wat je krijgt. Staat er op de website goed beschreven wat je leert in de cursus? Is het helder hoe lang de cursus fotografie duurt, hoe veel lessen je gaat volgen en wat je uiteindelijk gaat leren? Ook fijn; is er een voorbeeld of gratis module beschikbaar uit de fotografiecursus, zodat je een beeld hebt bij hoe de lessen eruitzien?

  1. Wie heeft de cursus gemaakt?

Iedere fotograaf is anders. De één houdt van felle kleuren de ander van zwartwit. Sommige fotografen verliezen hun hart aan portretfotografie, terwijl anderen juist veel liever verhalen op  straat visueel maken door straatfotografie. Daarom is het goed om te kijken wie de cursus gemaakt heeft. Is je docent een professionele fotograaf? Gaat het om een bekend persoon in zijn of haar vakgebied? Laat je docent eigen werk zien en wat voel je hierbij?

  1. Wat zeggen anderen over de cursus?

Reviews kunnen houvast geven bij het kiezen van een cursus fotografie die bij je past. Wat zeggen anderen over de cursus, de fotograaf en de modules? En zijn dit aspecten die jij ook belangrijk vindt?

  1. Wat is je budget?

Ook niet geheel onbelangrijk, wat wil je uitgeven? Je hebt geweldige fotografiecursussen voor een tientje en vreselijke voor honderden euro’s en alles daar tussenin. Dure cursussen zijn niet altijd beter, kies daarom voor een cursus die past bij je budget en in verhouding staat tot je wensen. Dat voorkomt teleurstelling als je honderden euro’s uitgeeft voor een cursus of opleiding die uiteindelijk niet blijkt te zijn wat je ervan had verwacht.

Waar je ook voor kiest en hoe veel je er ook voor betaalt, het allerbelangrijkst is dat je plezier hebt in fotograferen en bereid bent om veel te oefenen. Nog een tip: open een Instagram account, dit is een leuke manier om te ontdekken wat anderen van jouw fotografie vinden.

Ga gelijk aan de slag met deze tips

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Pak je telefoon erbij, met deze tips kun je vandaag nog beginnen:

Leer de sneltoetsen van je telefoon

Onderzoek hoe je jouw camera kunt openen terwijl je telefoon nog vergrendeld is. Het perfecte fotomoment kan immers binnen een paar seconden voorbij zijn. Snel zijn is dus super belangrijk voor het maken van de perfecte foto.

Ontdek hoe je de belichting aanpast

Je telefoon regelt de belichting automatisch, maar soms is het fijn om zelf invloed te hebben op de belichting. Hoe je dit moet aanpassen verschilt per telefoon, zorg er dus voor dat je weet hoe dit moet.

Oefen met handmatig scherpstellen

Je telefoon kan handmatig scherpstellen als je op de ontspanknop drukt. Hoewel dit meestal goed gaat, kan je camera dit soms ook verkeerd doen. Erg foutgevoelig is het maken van close-ups. Er is niets vervelender dan een scherpe achtergrond, terwijl het onderwerp wat je graag wilde vastleggen wazig is.

Verdiep je in de verschillende opties

De meeste telefoons hebben verschillende technische opties die je helpen om de beste foto te maken in iedere situatie. Denk aan HDR, panorama en burst mogelijkheden. HDR is handig bij het corrigeren van over- of onderbelichting. De panorama functie maakt het eenvoudiger om landschappen en gebouwen volledig vast te leggen of om groothoek foto’s te maken. Met de burst optie maak je snel meerdere foto’s achter elkaar, ideaal bij actiefoto’s!

Ben je benieuwd hoe je deze handige functies terugvindt op een iPhone en hoe je ze het best kunt gebruiken? Volg dan deze cursus Iphone fotografie van Photo Class.

Betaalbare fotografiecursussen van hoge kwaliteit

Photo Class heeft een uitgebreid cursusaanbod voor een mooie prijs. Je volgt al een fotografiecursus van beroemd fotograaf en Canon Influencer Jeroen Swolfs vanaf €9,99. Dus of je nou geïnteresseerd bent in het fotograferen van je huisdier, zelf prachtige foto’s wil maken van je kinderen, alles wil leren over iPhone fotografie of liever aan de slag gaat met straatfotografie, Photo Class heeft voor iedereen een betaalbare optie van hoge kwaliteit. Zo verras jij je vrienden en familie voortaan met ongelooflijke foto’s van alle onvergetelijke momenten uit jouw leven. En hangen bij jou straks je eigen unieke foto’s van professionele kwaliteit boven de bank!

 

MEER BLOGS

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.