Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

5 tips voor professionele iPhone 13 straatfotografie

5 tips om te leren fotograferen met je iPhone als professioneel Straatfotograaf!

 

Hoe ik overstapte van spiegelreflex naar iPhone fotografie

Jarenlang werkte ik als professioneel straatfotograaf met een zware maar goeie spiegelreflexcamera. Voor mijn wereldwijde fotografieproject Streets of the World was dat ook nodig. In die tijd (2009-2016) waren de bestanden van de smartphones nog te klein en werkte de camera op de iPhone ook nog te langzaam.

 

Professioneel fotograferen met een iPhone 13?

Streets of the World is een van de grootste fotografieprojecten ter wereld en ik wist al bij aanvang dat we het groots zouden gaan exposeren. Daarom had ik ook maximale bestanden nodig. Daar gebruikte ik gedurende het hele project mijn Canon 5D voor. Supergoeie en snelle camera. Eerlijk is eerlijk, ik had dat project toen, en nu nog niet denk ik, met een iPhone 13 kunnen maken. Maar Streets of the World is dan ook een megagroot en professioneel fotografie project.

 

Is een iPhone 13 wel goed genoeg voor fotografie?

Wel merkte ik, zeker meer naar het einde van het project, dat ik steeds vaker mijn telefoon gebruikte voor random straatfoto’s die ook natuurlijk ook maakte in alle landen die ik bezocht voor Streets of the World. Ik fotografeerde het project met mijn spiegelreflex maar daarnaast steeds meer casual straatfotografie met mijn iPhone. Je smartphone is licht, valt minder op en werkt ook heel erg snel. Het heeft, zeker tegenwoordig, veel minder impact op de situatie die je wilt fotograferen omdat het minder professioneel overkomt en mensen dus minder snel zich afwijzend zullen opstellen. Maar door de technische ontwikkelingen is de kwaliteit heden ten dage zeker niet minderwaardig!

 

Professionele smartphone fotografie

Vandaag de dag maak ik vrijwel al mijn straatfotografie met mijn iPhone 13. Alleen betaalde opdrachten doe ik nog met mijn 5D. Zodoende leg ik heel snel een archief aan omdat het zo snel werkt. En een archief is mooi om te hebben maar kan ook een waarde hebben. Je kunt die foto’s ook verkopen natuurlijk via beeldbanken bijvoorbeeld. Of het is gewoon leuk om je mooie smartphone fotografie te delen op je socials.

 

Hoe leer je fotograferen met je smartphone?

Maar hoe leer je nou de fijne kneepjes? Ik heb een lange en prijzige opleiding gedaan om alles te leren over fotografie. Toen was dat ook wat meer nodig want de oude camera’s moest je ook handmatig kunnen isntellen. Je smartphone fotografie is tegenwoordig vrijwel geheel automatisch. De camera op je telefoon doet eigenlijk alles standaard uit zichzelf. Best makkelijk. Daar kom je ook een heel eind mee.

 

Alles uit je telefoon halen

Als je echt alles uit je smartphone fotografie (iPhone 13) wilt halen dan is een online fotografie cursus superhandig. De cursussen van Photo Class zijn supergoedkoop en je krijgt van mij les in alle trucjes op te smartphone waardoor je iPhone foto’s waanzinnig mooi worden. Lees daar ook mijn blog ‘Zo kies je eenvoudig de juiste smartphone fotografie cursus’ over.

 

Denk bijvoorbeeld aan:

 

1: zonsondergangen

2: tegenlicht

3: portretten

4: compositie

5: lichtsoorten

6: scherpstellen

 

Daarnaast leg ik je ook alles uit over:

 

7: HDR

8: Live functie

9: Foto bewerking

 

De juiste Smartphone fotografie cursussen

Dit alles en nog veel meer vind je in de verschillende online smartphone fotografie cursussen van Photo Class. Photo Class bied je de volgende cursussen aan waarmee ook jij leert fotograferen met je smartphone als een pro!

 

Photo Class online smartphone fotografie cursussen aanbod:

 

 

Al met al vele redenen om je te richten op leren fotograferen met je smartphone!

 

Ik hoop je gauw te zien bij een van de smartphone fotografie cursussen van Photo Class!

 

Jeroen Swolfs

 

MEER BLOGS

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.