Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Waarom ik mijn spiegelreflex nooit meer gebruik.

Wel of geen spiegelreflex camera?

Als professioneel fotograaf gebruik je natuurlijk de beste apparatuur die je kunt krijgen. Deed ik ook. En natuurlijk maak je er fantastische foto’s mee. Maar is het altijd de beste keuze?

Straatfotografie met je mobiel

Een van de meest belangrijke zaken bij straatfotografie is dat je als fotograaf niet teveel impact hebt op de omgeving waar je aan het fotograferen bent. Want je wilt het vastleggen zoals het is. Een grote spiegelreflex trekt heel veel aandacht waardoor mensen zich tot vaak ongemakkelijk gaan voelen. Je kunt natuurlijk aan iedereen toestemming gaan vragen maar daarmee beïnvloed je ook de situatie.

Daarom vind ik het best fijn om straatfoto’s te maken met mijn iPhone. Eerlijk is eerlijk, als ik echt een serieuze reportage zou maken, bijvoorbeeld zoals bij mijn wereldwijde fotografieproject Streets of The World, dan kies ik voor een spiegelreflex. Maar als ik zelf door de stad aan het lopen ben en op zoek ben naar mooie straatbeelden dan vind ik het tegenwoordig veel fijner om mijn iphone te gebruiken

Maakt die iPhone mooie foto’s dan?

Nogal. De camera’s op mobiele telefoons zijn de afgelopen jaren zwaar vooruit gegaan. Zelfs ik als professioneel fotograaf moet echt heel erg mijn best doen om de verschillen eruit te halen. En die wegen niet meer op tegen de voordelen van het snel en impactloos fotograferen van straatbeelden.

Hoe dan?

Goeie vraag. Dat kan op 2 manieren. De makkelijke en de juiste. Want op het knopje drukken kunnen we allemaal, maar dan laat je wel het een en ander liggen aan mogelijkheden waarmee je fotografie echt zwaar vooruit gaat! Die telefoons bootsen eigenlijk een aantal mogelijkheden van de professionele camera’s na op een simpeler maar doeltreffende wijze. Om die technieken te begrijpen en juist toe te passen moet je toch wat kennis in huis halen.

Waar leer ik fotograferen met mijn iPhone?

Je kunt alles prima zelf uitzoeken online. er staan best veel tutorials op YouTube bijvoorbeeld, vaak wel in het engels, waar je de kennis mee bij elkaar kunt scharrelen. Er zijn ook cursussen, wellicht bij jou in de buurt. En uiteraard zijn er online cursussen waarin alles netjes op een rijtje wordt gezet. Dan be je voor een luttel bedrag in een paar uur een smartphone fotografie pro! Althans, bij de online cursussen van Photo Class natuurlijk..:)

Waar vind ik de beste smartphone fotografie cursus?

Photo Class heeft verschillende hele leuke en toegankelijke smartphone fotografie cursussen. Van een specifieke iPhone cursus, tot het maken van topfoto’s van je kindje, straatfotografie en zelf een cursus smartphone fotografie voor honden!

Daarnaast biedt Photo Class ook nog Smartphone Citywalks aan waarbij je tijdens schitterende wandelingen door Amsterdam alles leert over fotograferen met je smartphone.

Je vindt alle cursussen van Photo Class op www.photoclass.nl

 

Met hartelijke groet,

 

Jeroen Swolfs

 

MEER BLOGS