Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Je hond fotograferen met je smartphone (iPhone)

Hoe maak ik mooie foto’s van mijn hond?

Het is zeker niet makkelijk. Want het is een hond! En geen mens. Maar dat wil niet zeggen dat je met een paar tips geen topfoto’s van je hond kan maken gelukkig.

In dit blog vertel ik je wat meer over hondenfotografie en geef ik je al paar tips.

Hou het leuk voor je model!

Tuurlijk, een hond vindt het echt wel even leuk om met je mee te werken. Maar waarschijnlijk niet urenlang zodat jij je perfecte portret kunt maken van je trouwe viervoeter. Voorop staat dat het wel leuk moet blijven voor je hond. Dus ga uit van korte sessies van maximaal 10 minuten. Daarna moet je hond weer even wat anders kunnen doen.

Welke camera voor je mooie hondenfoto’s?

Voor actiefoto’s van je hond is een spiegelreflex camera wel het best. Maar die zijn duur en zwaar. Gelukkig kom je met een smartphone ook al heel ver om mooie foto’s van je hond te maken. Daarvoor moet je wel een aantal trucjes leren. Het voordeel is dat je je telefoon toch altijd bij je hebt en dat hij lekker licht is en zo in je zak past. Zodoende kun je te allen tijde mooie foto’s maken.

Tip 1: Flitsen

De eerste tip is dat je je flitser uit zet. Het is voor mensen al niet prettig om in hun gezicht geflitst te worden maar voor honden al helemaal niet want die hebben gevoeligere ogen. Dus zet die altijd uit als je je hond fotografeert.

Tip 2: Standpunt

We zijn gewend om van boven naar onze hond te kijken omdat ze natuurlijk kleiner zijn. Maar als je alleen maar op die manier fotografeert dan kijk je eigenlijk altijd op je hond neer. Het is veel leuker om op ooghoogte van je hond te fotograferen. Of zelfs nog lager. Op die manier zie je eigenlijk wat je hond zelf ziet op die hoogte of maak je hele mooie portretten van onder. Zo heb je je hond waarschijnlijk nog nooit gefotografeerd!

Tip 3: Afleiden

Een slimme truc voor bij portretten is je hond een beetje afleiden met een speeltje. Als je daar een beetje mee aan de slag gaat krijg je hem of haar wel eventjes gefocust op het speeltje en kan jij mooi een portret maken.

Tip 4: Licht

Let bij het maken van je foto’s van je hond ook op de lichtsoort en lichtrichting. Beide hebben een enorm effect op het resultaat van je foto. Er zijn verschillende lichtsoorten en lichtrichtingen die dramatisch groot effect hebben op je portret. Wil je meer weten over licht en compositie? In de online cursus smartphone fotografie voor honden Photo Class: Dogs zitten modules die daar geheel aan geweid zijn.

Tip 4: Beloning!

Geef je hond na een tijdje ook een hondensnoepje. Daarmee laat je je waardering blijken voor de inzet maar krijg je misschien ook nog wel een paar nieuwe kansen omdat de hond weet dat hij een beloning krijgt. Maar niet teveel natuurlijk!

Tip 5: Een hondenfotografiecursus

Als je echt alle trucen wilt leren van hondenfotografie dan is daar een perfecte cursus voor. Hij kwam net al voorbij: Photo Class: Dogs

In deze superleuke cursus leer je echt ├álles wat er te leren valt over honden fotograferen met je telefoon. Van de juiste instellingen op je smartphone, licht en compositie en natuurlijk de praktijk! De fotografie wordt verzorgd door topfotograaf Jeroen Swolfs (NatGe0). Hoe je je hond perfect laat poseren en meewerken krijg je uitgelegd door TV Dierenarts Piet Hellemans. Echt een waanzinnig leuke cursus waarmee jij in no time prachtige foto’s maakt van jouw hond. En dat zijn de herinneringen aan jullie tijd samen!

Veel plezier met jouw hondenfotografie!

PS: Photo Class heeft nog veel meer leuke online smartphone fotografie cursussen:

Tot ziens bij Photo Class.

 

MEER BLOGS

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.