Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Stadswandeling door Amsterdam met Smartphone Fotografie

Een prachtige stadswandeling in Amsterdam en nog leren fotograferen ook!

In dit blog wijs ik je graag op Smartphone Citywalks. De nieuwste en superleuke ervaring van Photo Class. Hoe is deze stadswandeling tot stand gekomen?

Tijdens corona liep ik veel door Amsterdam omdat het lekker rustig was in de stad. Een nare tijd maar wel een goed moment om wat unieke foto’s van de stad te maken met mijn smartphone. Het viel me op hoe leuk het toch eigenlijk is om door de stad te wandelen maar dan met een doel. Een missie. Voor mij was die missie het vastleggen van onze schitterende hoofdstad.

Maar zelfs voor mij als Amsterdammer bleef het toch even zoeken naar de mooie plekjes. Gelukkig hebben we google maps dus je komt er best wel uit. Maar ik dacht wel: hoe doen mensen dat die hier nooit komen en de weg niet kennen? Die moeten ook een leuke stadswandeling kunnen maken en kunnen fotograferen maar dan zonder de afleiding van het continue de weg kwijt dreigen te raken. En hoe leuk zou het zijn als ze dan langs mooi plekjes werden geleid en ook nog tips krijgen over hoe je die op een mooie manier fotografeert!

Zo is het idee voor Photo Class: Smartphone Citywalks ontstaan.

Fotograferen in Amsterdam

Ik ben in alle hoofdsteden van Europa geweest (echt waar, kijk maar op streetsoftheworld.com) en ik moet zeggen dat Amsterdam toch echt een van de mooiste is. En dan probeer ik echt objectief te blijven..;)

Maar het is gewoon waar. En dat levert ook legio mogelijkheden op voor prachtige straatfotografie. Ik ben zelf voornamelijk gek op de Amsterdamse grachten en straatjes en steegjes. Daarvoor maakte ik de Photo Class Canal Walk. Je verkent daarin de mooiste grachten van Amsterdam maar ook paar vrij onbekende plekjes waar je heel mooi kunt fotograferen. Maar voor de oeroude Wallen maakte ik ook een speciale Citywalk. We kennen de Wallen allemaal van de Engelse toeristen, de prostitutie en de coffeeshops. Maar de Wallen is tegelijkertijd een heel bijzonder gebied vol geheimen dat al 1000 jaar oud is. Ook de Red Light Walk zal je veel plezier en prachtige foto’s opleveren!

Hoe werkt het eigenlijk?

Om deze ervaring mogelijk te maken heb ik een speciale app gebouwd. Die app is je reisleider en je fotografie leraar tegelijkertijd. Na het downloaden van de app kom je naar de Dam waar de app automatisch start. De app geeft locaties aan waar je via de kaart in de app heel gemakkelijk heen kunt lopen. Op al die locaties start ook weer automatisch een video waarin een fotografie opdracht zit. In de app zitten ook video’s waarin ik je van alles leer over hoe je nou die perfecte smartphone foto’s maakt. En zo verken je magisch Amsterdam op je eigen tempo, raak je niet de weg kwijt en leer je fotograferen als een smartphone pro!

Waar vind ik die stadswandeling die je leert fotograferen?

Bij ons! Bij Photo Class: Nederlands grootste en leukste platform voor smartphone fotografie. Dus als jij een heerlijke middag wilt hebben in een van de mooiste hoofdsteden van Europa èn ook nog wil leren fotograferen met je smartphone in Amsterdam dan zit je bij Photo Class helemaal top!

Ga gaan naar Photo Class: Smartphone Citywalks en lees er nog veel meer over!

Dan hoop ik jou gauw te zien in de straten van Amsterdam.

Met scherpe groet,

 

Jeroen Swolfs

Photo Class

 

ps: En we hebben nog veel meer leuke smartphone fotografie cursussen! Bekijk ze allemaal:

Tot ziens bij Photo Class.

 

MEER BLOGS