Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Hoe maak ik mooie foto’s van mijn kinderen (met smartphone)?

De belangrijkste foto’s van je leven!

Dat zijn die van je kinderen toch? ‘Voordat je het weet zijn ze groot, dus geniet er maar van!’, hoor je ouders altijd zeggen. Of: ‘Nu zijn ze nog leuk..’ Haha.

Maar hoe maak je nou mooie foto’s van je kinderen met je smartphone?

Maar het is natuurlijk wel waar, de tijd vliegt. Dus beter dat je zoveel mogelijk foto’s maakt van alle mooie herinneringen die jullie samen opbouwen. Ik spreek hier ook als vader.

Gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal een smartphone die we altijd bij ons hebben dus in die zin is het een betere tijd dan ooit om prachtige foto’s van je kind te maken waar en wanneer je wilt. Moet je wel even weten hoe dat moet. In dit blog geef ik je paar tips over het fotograferen van je kids!

De functies op je smartphone camera

Iedereen weet hoe je een foto maakt met je telefoon. Op het knopje drukken. Maar vrij weinig mensen weten dat de camera op je telefoon nog veel meer kan dan alleen maar dat. De producenten van smartphones zijn namelijk de concurrentie met de grote camera merken aangegaan en zijn een heel eind gekomen met het dichtbij brengen van de technieken van moderne camera’s in je telefoon. Dit betekent dat je met je smartphone inmiddels geweldige portretten kunt maken maar ook actiefoto’s bijvoorbeeld en zelfs bewegingsonscherpte. En de meeste hedendaagse telefoons hebben meerdere lenzen.

Waar leer ik mooie foto’s maken met mijn smartphone?

Er is best veel te vinden online over hoe je beter leert fotograferen met je smartphone. Het meeste is wel in het Engels en het is ook wel zoeken. Er zijn gelukkig ook live cursussen maar die moeten wel net bij je in de buurt zijn en zijn vaak best prijzig. Daarnaast zijn er online cursussen. Die kun je meestal zelf bekijken waar en wanneer je wilt en zijn relatief goedkoop maar kunnen wel degelijk zeer leerzaam zijn. Dat geldt natuurlijk zeker voor de cursus Smartphone voor Mama van Photo Class!

Je kindje moet het wel leuk vinden

Hou er in ieder geval rekening mee dat kinderen niet zo’n lange aandachtsboog hebben. Dus je moet snel toeslaan. En dat vereist wat oefening. Hoe je daar handig in wordt leer je in no time in de praktijk modules van Smartphone voor Mama.

Leren over fotografie

Fotografie beekent letterlijk schilderen met licht. Dat houdt in dat je voor het maken van goede foto’s ook moet begrijpen wat licht is en wat voor rol het speelt in je foto’s. Er zijn verschillende lichtsoorten en lichtrichtingen. Die combinaties leveren totaal verschillende foto’s op. Begijpen hoe licht werkt geeft je veel meer controle over je uiteindelijke resultaten. In Smartphone voor Mama is een hele module geweid aan licht.

Compositie

Naast licht is compositie net zo belangrijk. Ik zeg altijd: als je compositie niet goed is, is je foto niet goed. Ons menselijk oog is geconditioneerd om op een bepaalde manier te kijken naar een vlak. Als de indeling van de lijnen in dat vlak niet goed is dan stoort ons dat. Daarom moet je je beeld ‘componeren’ op een manier die werkt. Daar zijn vele regeltjes voor die resulteren in ijzersterke composities. Ook aan compositie is een hele module geweid in Smartphone voor Mama!

Smartphone fotografie cursus voor iPhone èn Samsung Galaxy

Smartphone voor Mama is gemaakt voor zowel iPhone als Samsung Galaxy. De cursus bestaat uit 5 modules van in totaal 35 hoofdstukken. Ik leg je alles uit wat er te leren is over het fotograferen van je kinderen met je smartphone. En dat doe ik samen met mijn ‘leerling’ Tanja Jess! Echt superleuk om naar te kijken en ik garandeer je dat jouw smartphone foto’s mooier worden dan ooit na het volgen van deze cursus!

Je vindt Smartphone voor Mama voor iPhone en Samsung Galaxy hier!

Het grootste smartphone fotografie platform van Nederland!

Mocht je nou denken: ‘Wow, ik wil veel meer leren over smartphone fotografie!’, dan zijn er nog veel meer leuke cursussen te vinden bij Photo Class.

We hebben namelijk ook een cursus gemaakt speciaal voor hondenbaasjes genaamd Photo Class: Dogs!

Samen met TV dierenarts Piet Hellemans leg ik je alles uit over hoe je schitterende foto’s maakt met je smartphone van je hond. Zowel Smartphone voor Mama als Photo Class: Dogs zijn trouwens ook als cadeau te geven. Lees er ook meer over in dit blog.

Mocht je het leuk vinden om meer te leren over straatfotografie met je smartphone dan is er de geweldige cursus Photo Class: Straatfotografie 

En de nieuwste aanwinst van Photo Class zijn onze Smartphone Citywalks! Special stadswandelingen door Amsterdam waarbij je onder begeleiding van mijzelf met de Citywalks app door de stad wordt geleid en tijdens deze prachtige wandelingen ook nog leert hoe je waanzinnige foto’s maakt met je smartphone. Over de Citywalks lees je meer in dit blogje.

Je vindt onze Citywalks hier: Smartphone Citywalks Stadswandelingen

We hopen je gauw te zien bij Photo Class!

Met scherpe groet,

Jeroen Swolfs

Photo Class

 

MEER BLOGS

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.