Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Mooie straatfoto’s maken met je telefoon: de verborgen instellingen en trucjes

Straatfotografie: mijn passie!

Eindeloos zwerven door stille straten, het verkennen van magische steegjes of het vastleggen van drukke pleinen. Het hoort allemaal bij wat voor mij het mooiste vakgebied binnen de fotografie is: straatfotografie

Als fotograaf heb ik me, na een tijdje fotojournalist geweest te zijn, volledig gericht op straatfotografie. Tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Fotografie in Amsterdam kwam ik er al vrij snel achter dat ik het maken van verhalen op straat het leukst vond.

Niet alleen door de mooie beelden die je kunt maken op straat maar ook door de mensen die je daarmee ontmoet. Ik heb vele reportages verkocht aan de Volkskrant en landelijke bladen. Maar mijn grootste straatfotografie project was Streets of the World, waarvoor ik in 7 jaar tijd naar alle landen ter wereld reisde om het straatleven in alle hoofdsteden ter wereld vast te leggen.

National Geographic maakte een documentaire over Streets of the World en we organiseerde de grootste fotopositie ter wereld in Dubai, London en Kopenhagen. Op de Amsterdamse Zuidas staat nog steeds een mega lange expositie van het hele project (300 meter). Je vindt alles over Streets of the World op www.streetsoftheworld.com.

Alle disciplines in een vakgebied: Straatfotografie

Het mooie van Straatfotografie vind ik dat het een combinatie is van verschillende vakgebieden. In straatfotografie kom je namelijk landschappen tegen, maar ook straatportretten én reportage. Een goeie straatfotograaf is van al die markten thuis.

Straatfotografie met je mobiele telefoon?

In den beginne werkte ik uitsluitend met mijn spiegelreflex camera. Heel Streets of the World is daar ook mee gefotografeerd. Maar langzaam maar zeker merkte ik dat ik toch steeds meer mijn telefoon ging gebruiken voor de snapshots die ik random maakte op straat. Niet voor serieuze opdrachten, maar toch steeds vaker. Naarmate de camera’s in de telefoons beter werden viel me toch op dat veel van mijn fotografie ook prima met mijn telefoon te maken was en die had ik altijd bij, snel in de aanslag en ik kon meteen bewerken en posten online. Toch best veel voordelen! En de telefoons bleven beter worden.

Ik wilde mijn passie voor straatfotografie delen. Iedereen heeft een smartphone en dus heeft iedereen altijd een camera bij zich. Tuurlijk weet je hoe je een foto moet maken met je telefoon: op het knopje drukken. Maar er kan inmiddels veel meer met je telefoon. En daar vertel ik alles over in bijvoorbeeld de cursus Photo Class:iPhone. Lees er ook meer over in dit blog.

Maar het gaat ook over de benadering van je straatfotografie. Waar let je op? Wat wil je vertellen? Hoe pak je het in de praktijk aan?

Online cursus Straatfotografie

Speciaal daarvoor maakte ik de cursus Photo Class: Straatfotografie. Een superleuke cursus waarin ik alle ins en outs met je deel over deze gave kant van de fotografie. Met modules die speciaal gaan over landschapsfotografie, portretfotografie en reportagefotografie. De cursus duurt een kleine drie uur en je kunt ‘m bekijken wanneer en waar je wilt. Hij blijft voor altijd beschikbaar.

Trek je stoute schoenen aan, trek de deur achter je dicht en loop de wijde wereld in voor het maken van de meest fantastische straatfoto’s met je mobiele telefoon. Jij kunt het ook! En dan zien wij elkaar op straat.

Met scherpe groet,

Jeroen Swolfs

Streets of the World & Photo Class

 

Photo Class – Het grootste smartphone fotografie platform van Nederland!

Naast onze mooie cursus straatfotografie hebben we nog veel meer leuke smartphone fotografie cursussen en smartphone stadswandelingen. Neem gauw een kijkje om alles uit te vinden over:

Tot ziens bij Photo Class!

 

MEER BLOGS

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.