Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Dit is de leukste fotografie cursus in Amsterdam

De leukste fotografie cursus in Amsterdam

Amsterdam is zonder twijfel een van de mooiste hoofdsteden van Europa. Ik woon er al jaren met heel veel plezier. En dat levert natuurlijk ook waanzinnig mooie foto’s op. Steeds vaker maak ik die met mijn smartphone.

Wandelen en fotograferen

Wat natuurlijk een topcombinatie is, is een stadswandeling met straatfotografie. Dat doe ik ook geregeld. Zodoende liep ik tijdens corona door een vrij leeg Amsterdam. Best uniek en het heeft ook unieke foto’s opgeleverd. Al wandelend realiseerde ik me dat het voor mij vrij goed te doen is omdat ik de weg in Amsterdam op mijn duimpje ken. Maar hoe leuk zou het zijn voor bezoekers om door de stad geleid te worden en ook nog te leren fotograferen met je smartphone!

Zo ontstond het idee voor Smartphone Citywalks.

Een platform voor smartphone fotografie

Tijdens corona had ik ruim de tijd om me toe te leggen op het realiseren van een droom: lesgeven in fotografie. Na tientallen jaren als straatfotograaf gewerkt te hebben en een van de grootste fotografie projecten ter wereld te hebben gemaakt (Streets of the World) leek het me daar wel tijd voor. Ik ben begonnen met Photo Class. Inmiddels is Photo Class het grootste platform voor smartphone fotografie in Nederland. Immers, iedereen heeft een smartphone, ze zijn tegenwoordig supergoed geworden om mee te fotograferen, maar dan moet je wel even weten wat je doet. En dat leer je in no time bij Photo Class!

Smartphone Citywalks

Naast een aantal hele gave online cursussen toegevoegd te hebben aan Photo Class ben ik me gaan richten op mijn eerder beschreven plan van de smartphone fotografie wandelingen. Ik noemde het Smartphone Citywalks.

Het leek me het beste om mensen de tijd te geven om hun eigen wandeling te maken en daarmee zelf ook te kunnen bepalen hoe lang ze op een plek wilde fotograferen. Dus geen druk van een groep of begeleider maar gewoon helemaal zelf bepalen wat je doet. Maar wel begeleid natuurlijk. Zo kwam ik op het idee van een app.

Unieke App

Hierop gebaseerd heb ik een unieke en speciale app gemaakt voor Smartphone Citywalks. Die leid jou langs een aantal supermooie te kiezen routes in Amsterdam en wijst je op de kaart telkens het volgende punt aan waar je heenloopt om prachtige foto’s te maken. Op die locaties start de app ook automatisch videos in waarin je uitleg krijgt en een opdracht om een bepaalde foto te maken op die locatie waardoor je oefent met de nieuwe technieken. Die worden ook in de app met videos uitgelegd. Zo heb je dus èn een mooie stadswandeling waar je de weg niet kwijtraakt èn leer je in een paar uur fotograferen als een smartphone pro!

Gegarandeerd succes

Smartphone Citywalks is inmiddels al door honderden mensen gedaan, waaronder ook bedrijven die ik wel persoonlijk begeleid. Daardoor heb ik gezien, we sluiten af met het bekijken van ieders beste foto’s, dat het niveau van de fotografie tijdens de Walk echt mega hard omhoog gaat wat werkelijk parels van foto’s oplevert. Iedereen staat er versteld van wat ze zelf kunnen! Daarom garandeer ik dat ook jij geweldige foto’s gaat (leren) maken tijdens deze leukste fotografie cursus in Amsterdam!

 

Hopelijk tot ziens bij Smartphone Citywalks!

 

Jeroen Swolfs

 

MEER BLOGS

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.