Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

De zonsondergang fotograferen met je iPhone

Hoe fotografeer je een zonsondergang (met je iPhone)?

Een zonsondergang is natuur fantastisch om te zien en ook om te fotograferen. Maar een zonsondergang, of opkomst, goed fotograferen is zeker niet heel makkelijk. Dat komt omdat het tegenlicht is. En bij tegenlicht gaat je telefoon toch een paar keuzes maken waar jij het misschien niet mee eens bent.

 

Over- en onderbelichten

Een foto is in essentie eigenlijk een hoeveelheid licht die op een lichtgevoelige drager terecht komt. Vroeger film maar tegenwoordig de sensor in je camera. Die automatische instelling van je camera meet de totale hoeveelheid licht die door de lens komt en berekent dan een gemiddelde belichting voor je opname. Dat is de belichting van je foto. Omdat jij het beter weet dan je camera kun je in sommige gevallen beter onder of overbelichten. Dat betekent dat je eigenlijk extra licht toevoegt of juist minder licht toelaat. Zo krijg je een ander resultaat dan wat je camera had gedaan.

Scherpstellen en belichting

Daarnaast is het zo dat de camera in je telefoon licht meet op het punt waarop je scherpstelt. Dus als jij scherpstelt op de zon, en dat doet je telefoon waarschijnlijk ook automatisch, dan gaat hij dus ook licht meten op de zon. Die is natuurlijk super licht. Daardoor gaat je camera de foto zo donker maken dat de zon goed belicht wordt. Dat is ook best goed misschien maar daardoor wordt de lucht waarschijnlijk te donker en dat is jammer.

Weten wat je doet

Om het nou goed te doen moet je dus even leren hoe je handmatig scherpstelt en handmatig over en onderbelicht. Dit kan beide op je telefoon maar het zijn twee trucjes die je uitgelegd moet krijgen. Daarvoor is bijvoorbeeld de cursus Photo Class: iPhone zeer nuttig. Daarin leer je alles over alle functies die op je iPhone camera zitten.

Prachtige zonsondergangen fotograferen!

Als je die foefjes onder de knie hebt zul je zien dat je zonsondergangen gaat fotograferen als een smartphone fotografie pro. En dat voor maar € 9,99 want zo goedkoop is deze topcursus van Photo Class. Succes!

 

Heel veel plezier met het fotograferen van jouw zonsondergangen!

 

Voor onze andere smartphone fotografie cursussen en smartphone citywalks ga je naar:

www.photoclass.nl

 

MEER BLOGS

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.