Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Perfecte iPhone fotografie

Perfecte iPhone Fotografie

We hebben allemaal een telefoon met daarop vele verschillende apps. Van de meeste apps weten we precies hoe die werken. Maar de camera op je telefoon is ook een app.. En er zijn maar heel weinig mensen die precies weten wat daar allemaal mee kan. Terwijl iedereen zijn leven en avonturen tegenwoordig vastlegt met zijn telefoon. Als je even de tijd neemt om te leren wat er allemaal kan, word jij ook een pro met perfecte iphone fotografie!

 

 De camera op je iPhone

De camera op je iPhone is de laatste jaren enorm vooruitgegaan in kwaliteit. Maar ik heb zelf uitvergrotingen van bijna een meter groot hangen aan de muur van foto’s die ik heb gemaakt met mijn iPhone 4 en die zijn echt al heel mooi. Dus het gaat al een lange tijd goed met de iPhone fotografie van je telefoon.

Inmiddels hebben de nieuwste modellen software met heel veel mogelijkheden en vaak al 3 verschillende lenzen, een standaardlens, groothoek en een telelens. Die zijn kwalitatief allemaal even goed. De combinatie van top hardware en steeds betere software met allerlei verschillende mogelijkheden heeft ervoor gezorgd dat iPhone fotografie eigenlijk bijna niet meer te onderscheiden is van fotografie met een spiegelreflexcamera.

 

Wat zit er allemaal op?

Heel veel! Apple heeft erg zijn best gedaan om de functies die zo specifiek zijn voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s na te bootsen. Soms met de hardware, voor andere functies hebben ze softwareoplossingen gevonden om hetzelfde effect te creëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Live functie of de Portret modus. Beide zijn oplossingen om onscherpte in je beeld te krijgen zonder dat de lens instellingen aangepast worden.

Voorbeelden van andere toepassingen zijn:

  1. Handmatig scherpstellen
  2. Over- en onderbelichten
  3. Rastergebruik
  4. HDR
  5. Nachtmodus
  6. GIF’s maken
  7. Instellingen vastzetten
  8. Pro instellingen

Maar er is nog veel meer!

Hoe leer ik wat dit is?

Als jij je iPhone fotografie wilt verbeteren kun je zelf aan de slag gaan met het boekje dat je bij je telefoon krijgt. Er zijn ook tutorials op Youtube (meestal Engels).

Maar de leukste manier is natuurlijk de cursus Photo Class: iPhone!

In deze topcursus van Photo Class leer je in 2 uur tijd in online modules echt alles wat er over iPhone fotografie te weten is. In korte videolessen loop je de basis door gevolgd door de gevorderde instellingen. Als je de cursus helemaal doorlopen hebt garandeer ik je dat je iPhone fotografie met sprongen vooruitgaat en jouw foto’s stukken beter worden!

Duur?

Ik vind € 9,99 niet heel veel geld voor een cursus waardoor jij de mooiste herinneringen van je avonturen leert vastleggen. Je zult zien dat je in no time prachtige foto’s gaat maken als je de toegankelijke videolessen van Photo Class: iPhone bekeken hebt in je luie stoel op je desktop, iPad of telefoon. Supermakkelijk en heel erg leuk!

Waar vind ik deze topcursus?

 Klik hier om Photo Class: iPhone te bekijken.

Tot ziens bij Photo Class!

 

Photo Class

In 2020 startte fotograaf Jeroen Swolfs (Streets of the World, NatGeo) het online smartphone fotografie platform Photo Class. Inmiddels is Photo Class het grootste smartphone fotografie platform van Nederland. Photo Class biedt verschillende online smartphone fotografiecursussen aan maar ook Smartphone Photo Walks in Amsterdam aan particulieren en bedrijven.

Jeroen Swolfs geeft les op de VU, HvA en Vrije Academy.

 

MEER BLOGS

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.