Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Is een cursus Straatfotografie iets voor jou?

Straatfotografie als genre

Straatfotografie is een genre van fotografie waarbij de fotograaf op straat foto’s maakt van mensen, gebouwen en gebeurtenissen. Het kan een uitdaging zijn om goede straatfoto’s te maken omdat het moeilijk is om te voorspellen wat er zal gebeuren op straat. Straatfotografen moeten vaak snel reageren en hebben een goed oog voor detail.

Stijlen

Er zijn verschillende stijlen binnen de straatfotografie, zoals documentaire straatfotografie, die gericht is op het vastleggen van het dagelijks leven op straat, en kunstzinnige straatfotografie, die meer gericht is op het creëren van esthetisch aantrekkelijke afbeeldingen.

Veel succesvolle straatfotografen hebben een unieke visie en stijl die ze toepassen op hun werk, en ze gebruiken vaak een mix van technieken om hun foto’s te maken, zoals lange sluitertijden, lage hoeken en het spelen met licht en schaduw.

Als je geïnteresseerd bent in straatfotografie, is het belangrijk om de straat te observeren en te blijven oefenen om je vaardigheden te verbeteren. Het is ook nuttig om andere straatfotografen te bestuderen om te zien hoe zij omgaan met verschillende situaties en om inspiratie op te doen.

Straatfotografie en mobiele telefoons

Tegenwoordig wordt voor straatfotografie steeds vaker een mobiel telefoon gebruikt. Dit omdat je die altijd bij je hebt en je er minder impact mee op de situatie hebt. De camera’s in mobiele telefoons worden ook steeds beter.

Straatfotografie iets voor jou?

Vind jij het heerlijk om de straten van steden en dorpjes te verkennen en vallen je de bijzondere details en verhalen op die je overal kunt tegenkomen? Dan heb je alleen een telefoon nodig en wat basiskennis om met straatfotografie aan de slag te gaan!

Als je een leuke en begrijpelijke introductie in de straatfotografie wilt hebben (al dan niet met mobiele telefoon) dan is de cursus Straatfotografie van Photo Class zeker iets voor jou!

In deze professionele online fotografie cursus leer je  alle basics over Straatfotografie en krijg je ook opdrachten om mee aan de slag te gaan. Je krijgt les van beroemd Nederlands straatfotograaf Jeroen Swolfs die als straatfotograaf de hele wereld rondreisde. De cursus en kost € 19,99.

Hierna weet jij alles om als straatfotograaf de verhalen te fotograferen die mooi vindt!

Veel plezier en succes met je straatfotografie!

 

MEER BLOGS

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.