Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Over verschillende lenzen op je iPhone en hoe je ze gebruikt

De 3 lenzen op je iPhone

De iPhone heeft verschillende lenzen om foto’s en video’s te maken, afhankelijk van het model van je iPhone.

De meeste iPhone-modellen hebben drie lenzen: een groothoeklens, een lens met normale groothoek en een telelens.

De groothoeklens maakt foto’s met een breed beeldveld, wat betekent dat je meer in een foto kunt opnemen. Dat is fijn voor bijvoorbeeld landschappen en mooie lijnen composities.

De normale groothoeklens of ook wel standaardlens heeft een vergelijkbaar beeldveld als het menselijk oog, wat betekent dat je op een natuurlijke manier foto’s kunt maken. De telelens haalt onderwerpen die ver weg zijn dichterbij.

Ultrawide Lens

Sommige iPhone-modellen hebben ook een ultrawide lens, die een nog breder beeldveld heeft dan de groothoeklens. Deze lens is handig voor het maken van foto’s van landschappen of groepen mensen en goed in te zetten voor binnenhuis architectuur.

Software op je iPhone voor fotografie

Daarnaast heeft de iPhone ook verschillende softwarematige functies, zoals een portretmodus, die gebruikmaakt van alle beschikbare lenzen om foto’s met onscherpe achtergronden (bokeh) te maken. Deze functie is handig voor het maken van portretfoto’s waarbij het onderwerp in de voorgrond scherp wordt afgebeeld en de achtergrond onscherp.

Leer alles over lenzen in deze online iPhone cursus

Als je meer wilt weten over hoe je de verschillende lenzen op je iPhone het best kunt gebruiken, waar ze zitten en over licht en compositie neem dan eens een kijkje bij de leuke online cursussen van Photo Class. Dat is het grootste platform voor smartphone fotografie in Nederland van topfotograaf Jeroen Swolfs.

Als je alles wilt weten over de instellingen op je iPhone dan is de cursus Photo Class: iPhone supergeschikt voor jou.

Veel plezier met het maken van prachtige foto’s met je verschillende lenzen!

 

MEER BLOGS

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.