Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

De timer functie op je iPhone: perfecte zelfportretten en groepsfoto’s

Hoe werkt de timer functie op je iPhone?

De timer-functie op de iPhone camera-app stelt gebruikers in staat om een foto te maken na een bepaalde tijd. Dit kan handig zijn voor groepsfoto’s, zelfportretten zonder hulp of als u wilt voorkomen dat uw hand trilt tijdens het maken van een foto in een donkere situatie.

De timer-functie is beschikbaar in de standaard camera-app van de iPhone en kan worden geactiveerd door op het klokje-pictogram te tikken. U kunt kiezen uit een 3 seconden of 10 seconden timer. Nadat u op de knop hebt gedrukt, begint de timer te tellen en maakt de camera de foto wanneer de tijd is verstreken.

Nieuwe opties voor iPhone

Op later versies van de iPhone, zijn er meer mogelijkheden toegevoegd zoals de optie om de timer te verlengen tot 30 seconden. Ook kan de gebruiker de timer instellen op een herhalingsinterval, waarmee de camera automatisch meerdere foto’s maakt na een bepaalde tijd.

Een andere optie is de ‘gezichtsherkenning’ waarmee de camera automatisch afdrukt als er een gezicht wordt herkend in de beelden, dit kan ook gecombineerd worden met de timer.

Timer en statief

Je kunt natuurlijk ook de timer functie gebruiken in combinatie met een statief (of je telefoon ergens op of tegen fixeren) daarmee kun je meer afstand nemen van je onderwerp (jezelf of een groep) en daardoor ook andere lenzen gebruiken (zie blog over lenzen). Hierdoor krijg je een ander beeld dan als je je telefoon zelf vasthoudt voor een selfie of groepsfoto. In dit geval is de 10 seconde instelling wel de betere zodat je de tijd hebt om plaats te nemen zonder stress in het beeld.

In het kort: de timer-functie op de iPhone camera-app biedt gebruikers de flexibiliteit om een foto te maken op een moment dat het beste past bij de situatie en is een handige hulpmiddel voor het maken van groepsfoto’s, zelfportretten en het voorkomen van trillende foto’s.

Meer weten?

Wil je meer weten over de timer functie op je iPhone? Of wil je gewoon beter leren fotograferen met je iPhone? Dan is de online cursus Photo Class: iPhone zeker iets voor jou? Je leert in 2 uur tijd alles wat er te leren valt over iPhone fotografie van topfotograaf Jeroen Swolfs. En dat voor het zachte prijsje van € 9,99.

Hopelijk tot ziens bij Photo Class!

 

MEER BLOGS