Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Hoe maak ik een mooie nachtopname met mijn iPhone?

De nachtopname functie op je iPhone gebruiken

De nachtopname-functie op de iPhone maakt het mogelijk om foto’s en video’s te maken tijdens de nacht of in slechte lichtomstandigheden. De functie maakt gebruik van de lange sluitertijd van de camera om meer licht op te vangen en zo heldere en scherpe beelden te produceren.

Om de nachtopname-functie te gebruiken, moet je eerst naar de camera-app op je iPhone gaan. Vervolgens kun je de sluitertijd verlengen door op de knop “AE/AF Lock” te tikken en deze naar beneden te slepen. Hiermee kun je de sluitertijd verlengen tot 30 seconden.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van de “Night mode” (nachtmodus) die sinds de iPhone 11 standaard aanwezig is. Dit automatisch de juiste instellingen voor een goede opname in slechte lichtomstandigheden.

Welke modellen?

Het is belangrijk om te weten dat de nachtopname-functie alleen beschikbaar is op bepaalde modellen van de iPhone, zoals de iPhone 11 en nieuwere modellen. Ook is het raadzaam om de iPhone op een stabiele ondergrond te plaatsen tijdens het maken van een nachtopname, omdat de lange sluitertijd ervoor kan zorgen dat beelden wazig worden als de camera beweegt.

Statiefje

Het lijkt misschien een beetje knullig maar een statief gaat je zeker helpen met het maken van mooie nachtopnames. Je hebt tegenwoordig hele kleintjes die je makkelijk mee kunt nemen. Maar de kwaliteit van je nachtopnames gaat er wel mega van op vooruit. Als je geen statief hebt is het een goed idee om je telefoon ergens tegen of op te fixeren. Door de langere sluitertijd van je camera zal zelfs de beweging van je hand, zeker als je afdrukt om de foto te maken, ook voor onscherpte zorgen in je beeld wat je waarschijnlijk niet wilt. Het statief of fixeren helpt daar dan tegen. Wat ook zeker helpt is het gebruik van de timerfunctie. Daarover lees je meer in dit blog.

Wil je meer weten?

Wil je alles leren wat er te leren is over iPhone fotografie dan zit je helemaal goed bij de online cursus Photo Class: iPhone. In deze leuke en toegankelijke cursus leer je de fijne kneepjes van het fotograferen met je iPhone. En deze topcursus gegeven door beroemd straatfotograaf Jeroen Swolfs kost je maar € 9,99!

Je vind Photo Class: iPhone hier.

Photo Class

Photo Class heeft verschillende cursussen smartphone fotografie. Voor iPhone maar ook voor Samsung.

Met al deze cursussen leer je waanzinnig veel over smartphone fotografie. En daardoor ga jij excelleren in het maken van de meest coole foto’s met je telefoon!

Veel plezier met het maken van perfecte nachtopnames met iPhone!

 

Meer Blogs

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.