Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Wat is de HDR functie op iPhone?

Hoe werkt de HDR functie?

De HDR-functie op de iPhone is een beeldverwerkingsfunctie die staat voor High Dynamic Range. Deze functie is bedoeld om foto’s te nemen met een groter contrast- en kleurbereik, waardoor het resultaat een meer realistische afbeelding is. Hierdoor komen zowel heldere als donkere gebieden in de foto duidelijker uit.

Meerdere belichtingen

De HDR-functie werkt door meerdere foto’s te nemen op verschillende belichtingsinstellingen en deze vervolgens samen te voegen tot één afbeelding. Hierdoor worden bepaalde delen van de foto overbelicht en worden andere delen onderbelicht, waardoor het uiteindelijke resultaat een veel beter evenwicht heeft tussen donkere en lichte gebieden.

Welke modellen?

De HDR-functie is beschikbaar op veel iPhone-modellen en kan gemakkelijk worden ingeschakeld via de instellingen van de camera-app. Het is een handige functie voor het nemen van foto’s in situaties waar er een groot contrast is, zoals foto’s in de volle zon of in donkere omgevingen.

Nadelen van HDR?

In sommige gevallen kan de HDR-functie leiden tot onnatuurlijke kleuren en een overbelichte uitstraling. Daarom is het belangrijk om de functie voorzichtig te gebruiken en eventueel aan te passen voor het beste resultaat. Daarnaast kun je problemen krijgen met de HDR functie als er snelle beweging is in je beeld. Aangezien de HDR functie meerder opnames vlak na elkaar maakt kan het met snel bewegende voorwerpen resulteren in onbedoelde bewegingsonscherpte omdat het bewegende voorwerp iets is versschoven in je beeld tijdens de verschillende opnames die HDR over elkaar heen legt.

In het algemeen is de HDR-functie een waardevolle toevoeging aan de iPhone-camera en stelt gebruikers in staat om nog beter uitziende foto’s te nemen. Ik gebruik de functie vooral voor het fotograferen van landschappen met hoog contrast in het beeld en zonder snel bewegende voorwerpen.

Veel plezier met het gebruiken van de HDR functie op iPhone!

Als je meer wilt weten over het juiste gebruik van HDR en alles wilt leren over de vele verschillende en coole functies op je iPhone dan is een cursus van Photo Class zeker wat voor jou.

Voor slechts € 9,99 volg je de hele online cursus waarin je alles leert over iPhone fotografie van beroemd straatfotograaf Jeroens Swolfs (NatGeo).

 

Photo Class

Photo Class heeft verschillende cursussen smartphone fotografie. Voor iPhone maar ook voor Samsung.

Met al deze cursussen leer je waanzinnig veel over smartphone fotografie. En daardoor ga jij excelleren in het maken van de meest coole foto’s met je telefoon!

MEER BLOGS

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.