Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

Hoe werken de filters op je iPhone?

Wat zijn filters?

De filters op de iPhone werken door het gebruik van beeldverwerkingstechnologieën. Het camera-apparaat op de iPhone neemt een foto en stuurt deze naar de beeldverwerkingschip, die vervolgens diverse filters en effecten toepast op de afbeelding. Dit gebeurt op basis van algoritmes die zijn geprogrammeerd om specifieke veranderingen in het beeld aan te brengen, zoals het aanpassen van de kleur, het toevoegen van vervaging en het verbeteren van de belichting. Het uiteindelijke resultaat is een foto met een aangepaste uitstraling die is verkregen door middel van een combinatie van software- en hardwaretechnologieën.

Waarom gebruik ik filters op iPhone?

Filters op de iPhone worden gebruikt om de uitstraling van foto’s aan te passen en te verbeteren. Gebruikers kunnen kiezen uit een reeks filters die standaard beschikbaar zijn in de camera-app of via een derde partij app, zoals Instagram. De filters kunnen worden gebruikt om onder meer de kleuren van een foto te versterken, het contrast aan te passen, vervaging toe te voegen of andere effecten te creëren. Het gebruik van filters is eenvoudig, de gebruiker selecteert gewoon een filter en past deze aan naar wens. Hierdoor is het mogelijk om de uitstraling van foto’s snel en eenvoudig te verbeteren, zonder veel technische kennis.

Hoe gebruik ik filters op iPhone?

Om de filters in de camera-app van de iPhone te gebruiken, volg je deze stappen:

 1. Open de camera-app op je iPhone
 2. Neem een foto of selecteer een bestaande foto uit je fotobibliotheek.
 3. Tik op het drie puntige icoon rechtsboven in het scherm.
 4. Selecteer “Filters” uit de opties.
 5. Blader door de verschillende filters en selecteer degene die je wilt gebruiken.
 6. Pas de intensiteit van de filter aan door de schuifregelaar naar links of rechts te bewegen.
 7. Tik op “Klaar” om de aanpassingen op te slaan.

Houd er rekening mee dat niet alle filters beschikbaar zijn op alle iPhone-modellen. Daarom is het raadzaam om te controleren of de door jou gewenste filter beschikbaar is op jouw iPhone-model.

Hoe maak ik foto’s zwart wit op iPhone?

Zwart wit fotografie is erg geliefd. Vroeger kocht je daar speciale rolletjes voor maar tegenwoordig kun je heel makkelijk je kleurenfoto’s omzetten naar zwart wit in de standaard camera app op je iPhone. De camera op je telefoon maakt standaard kleurenfoto’s die jij zelf kunt omzetten. Je kunt daarna ook weer altijd terug naar Origineel in je filters als je zwart wit toch niet mooi vindt. Je kunt ook de zwart wit foto mailen naar jezelf op hoge kwaliteit zodat je die hebt en dan ook een kleuren foto bewaren. Sommige telefoons kunnen een kopie opslaan.

Voor het omzetten van je kleurenfoto naar zwart wit:

 1. Open de camera-app op je iPhone.
 2. Neem een foto of selecteer een bestaande foto uit je fotobibliotheek.
 3. Tik op het drie puntige icoon rechtsboven in het scherm.
 4. Selecteer “Filters” uit de opties.
 5. Blader door de filters totdat je de “Zwart-Wit” filter vindt.
 6. Selecteer de “Zwart-Wit” filter en tik op “Gereed” om de aanpassing op te slaan.

Er is nog veel meer te vertellen over het gebruik van filters. Als je het leuk vindt om ermee te experimenteren en alles over te leren dan heeft Photo Class een speciale iPhone cursus waarin je leert over het gebruik van filters. Daarnaast leer je alles wat er te weten valt voor de mooiste iPhone fotografie.

De cursus Photo Class: iPhone kost maar € 9,99 en je vindt hem hier.

Over Photo Class

Photo Class heeft verschillende cursussen smartphone fotografie. Voor iPhone maar ook voor Samsung.

Met al deze cursussen leer je waanzinnig veel over smartphone fotografie. En daardoor ga jij excelleren in het maken van de meest coole foto’s met je telefoon!

MEER BLOGS

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.