Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!

De Portret functie op je iPhone

Wat is de Portret functie op iPhone?

De Portretfunctie is het antwoord van Apple op het creëren van onscherpte in je foto’s en dan met name in close up portretten. In de camera’s van weleer kon je onscherpte in je foto’s krijgen door het handmatig aanpassen van het diafragma op je camera. Dat klinkt vrij ingewikkeld en dat is het ook. Als je wilt weten wat dat is dan kun je de gratis basiscursus fotografie van Photo Class volgen waarin je alles leert over de principes van fotografie in een korte en begrijpelijke cursus.

Software iPhone

Om het simpel te houden hebben de makers van de recente iPhones ervoor gekozen om een oplossing met software te bedenken om die onscherpte in een beeld te krijgen. Dat is erg mooi namelijk. Handmatig diafragmeren kon tot voor kort nog niet met iPhones.

Hoe werkt de Portret modus op iPhone?

Wat de software doet is selecteren wat je hoofdonderwerp in je beeld is. De achter en voorgrond worden dan uitgesneden door de software en onscherp gemaakt. Zo krijg jij toch nog die mooie onscherpte met een simpele druk op de knop.

Problemen met Portret Modus iPhone

Het kan ook mis gaan. Soms ziet de software niet verschil tussen hoofdonderwerp en achtergrond. Dan maakt de software dus verkeerde onderdelen in de foto onscherp. Je ziet dit vaak met haar gebeuren bij portretten. Dat is zo fijn dat de software het haar niet kan onderscheiden van de achtergrond. Dus het is nog geen perfecte techniek. Maar je kan al zeker erg mooie dingen doen met de Portret modus op iPhone.

De ‘oude manier’

Het kan ook nog steeds op de oude manier, voor een gedeelte. Als je erg dicht op je hoofdonderwerp gaat staan en handmatig scherpstelt op je onderwerp (handmatig scherpstellen kan ook met iPhone) dan zul je zien dat de achtergrond onscherper wordt naarmate je dichter op je hoofdonderwerp staat. Dat is de normale lenswerking van elke camera, dus geen software oplossing. Probeer het maar eens

Als je precies wilt weten hoe de Portret modus werkt op iPhone dan leer je dat heel makkelijk in de online smartphone fotografie cursus voor iPhone van Photo Class. Naast deze techniek behandelt de cursus alles wat er te weten valt voor mooie iPhone foto’s. Nog meer goed nieuws: deze online fotografie cursus kost maar € 9,99!

Je vindt alles over deze leuke online fotografie cursus gegeven door beroemd straatfotograaf Jeroen Swolfs hier.

Over Photo Class

Photo Class heeft verschillende cursussen smartphone fotografie. Voor iPhone maar ook voor Samsung.

Met al deze cursussen leer je waanzinnig veel over smartphone fotografie. En daardoor ga jij excelleren in het maken van de meest coole foto’s met je telefoon!

MEER BLOGS

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.