Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!
Smartphone Fotografie Tours
Tickets

Ontdek Amsterdam met Photo Class: Smartphone Citywalks

Leer alles wat je nodig hebt om met jouw SMARTPHONE de mooiste foto’s te maken van deze magische stad.

Photo Class: Smartphone Citywalks

Duur – 9 uur
Type tour – Groep
Kosten – € 129,- pp

Locatie: Felix Merites – Huis voor de nieuwsgierige Geest. Jouw Smartphone Citywalk start om 9:30 in onze schitterende locatie in hartje Amsterdam.

  • De dag begint met een presentatie op groot scherm en korte lessen over de handigste trucjes om de mooiste foto’s te kunnen maken met je smartphone.
  • Na de lunch (zelf verzorgen, mogelijk bij Frits, het restaurant van Felix Merites of in de vele restaurantjes op de grachten) worden de verschillende routes uitgelegd en kies je welke Citywalk je wilt gaan doen. Industrial, Red Light of Canals.
  • ‘s-Middags ga je fotograferen onder begeleiding van de Photo Class Mobile Squad die je de beste tips & trucs geven tijdens jouw wandeling.
  • Aan het einde van de middag komen we weer bij elkaar in Felix Merites voor een spetterende presentatie van de beste foto’s van alle deelnemers.
  • We sluiten deze fantastische dag af met een borrel (op eigen kosten) in de bar van Felix Merites.

Programma overzicht

9:30Aanvang Felix Merites
10:00Start presentatie en smartphone lessen
12:00Lunch
13:00Uitleg routes
13:30Start Citywalks
16:00Einde Citywalks
16:30Start presentatie foto’s Citywalks
17:30Aanvang borrel
18:30Einde

Smartphone Citywalk Routes

Kies uit 3 routes, allen met garantie op fantastische foto’s.

Industrial Route

Deze route leid je naar het IJ, de rivier die Amsterdam van Amsterdam-Noord scheidt. Grote schepen en zware industriële architectuur worden afgewisseld door moderne bouw en lange kades. Deze route is perfect voor mensen die van zwart wit fotografie houden en van sterke composities waarin strakke lijnen een dominante rol spelen. Vanuit Felix Merites loop je binnen 15 minuten naar het gratis pontje over het IJ bij Amsterdam Centraal waar jouw Industriële fotografie walk al begint.

Red Light Route

De beroemde en beruchte Wallen van Amsterdam! Het kloppend hart van het toerisme van deze oude wereldstad. Hier is Amsterdam ooit begonnen en dat zie je terug in de schitterende architectuur en de huizen die soms teruggaan naar de 11e eeuw! Op deze route staan de mensen van Amsterdam en de reportage stijl centraal. In de nauwe steegjes van de Wallen kom je typische Amsterdamse taferelen tegen en op de grachtjes varen bootjes en zwemmen zwanen. Op 10 minuten lopen vanaf Felix Merites deze zie je Amsterdam in haar volle glorie.

Canals Route

Loop bij Felix Merites de deur uit en je staat direct op een van de mooiste grachten van Amsterdam: de Keizersgracht! Vanuit hier loop je via de Herengracht, Leidsegracht en Herengracht richting de mooie Amstel. De fantastische grachtenpanden en magische grachten garanderen fantastische foto’s. De hele route zit boordevol met curieuze kleine winkeltjes en Amsterdammers die in de 9 Straatjes met hun dagelijkse beslommerignen bezig zijn. Esthetische fotografie op haar best!

“Tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.”

Voornaam D

"Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel.”

Voornaam C

"Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.”

Voornaam B

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.”

Voornaam A

"Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus.”

Voornaam E

Initiatiefnemer: Photo Class: Smartphone Citywalks en topfotograaf Jeroen Swolfs

Jeroen Swolfs (1974) studeerde Rechten en Fotojournalistiek. In 2009 startte Jeroen Swolfs zijn wereldwijde fotoproject Streets of the World waarvoor hij in 7 jaar tijd naar 195 landen reisde om het straatleven op een positieve manier in beeld te brengen. National Geographic maakte een documentaire over Streets of the World. In 2017 kwam het fotoboek van Streets of the World uit en Jeroen schreef een boek over zijn reizen dat in 2019 gepubliceerd werd. In 2019 organiseerde Streets of the World de grootste foto expositie ter wereld in Dubai en London. Jeroen Swolfs is Canon Influencer, TEDx spreker en docent.

Veelgestelde vragen

Geen antwoord op je vraag? Stuur een mail naar info@photoclass.nl

Lorem ipsum dolor sit?

Suspendisse pulvinar, augue ac venenatis condimentum sem libero volutpat nibh Nec pellentesque velit pede quis nunc.

Aenean commodo ligula eget dolor aenean massa?

Nam pretium turpis et arcu. Duis arcu tortor, suscipit eget imperdiet nec imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes?

Ultricies mi eu turpis hendrerit fringilla. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus.

Nulla consequat massa quis enim?

In dui magna, posuere eget vestibulum et tempor auctor, justo.

Maecenas tempus tellus eget condimentum rhoncus?

Aenean ut eros et nisl sagittis vestibulum. Nullam nulla eros ultricies sit amet nonummy id, imperdiet feugiat, pede. Sed lectus donec mollis hendrerit risus.
Deze website maakt gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.