Fotografie Cursussen
speciaal voor smartphone!
Smartphone Photography Tours
Tickets

Ontdek magisch Amsterdam en leer fotograferen als een smartphone pro!

Leer alles wat je moet weten van topfotograaf Jeroen Swolfs (NatGeo) over SMARTPHONE fotografie. Maak fantastische foto’s tijdens een begeleide stadswandeling met onze unieke app in prachtig Amsterdam!

Start: De Dam, Amsterdam: Start je Smartphone Photo Walk stadswandeling wanneer je wilt in het hart van magisch Amsterdam. de app start automatisch bij aankomst op de Dam. Veel plezier!

  • Je stadswandeling begint met het bekijken van de Educatie Videos vol met handige tips en tricks over essentieel functies op je telefoon voor geweldige fotografie. Je kunt ze bekijken waar en wanneer je wilt voordat je je Walk start.
  • Start je Smartphone Photo Walk waneer je wilt. De app start automatisch als je hem activeert op de Dam in Amsterdam
  • Ontdek de meest mooie, bekende en onbekende plekjes in Amsterdam, met jezelf, je partner of je familie!
  • Leer alles over het maken van waanzinnige smartphone foto’s van NatGeo fotograaf Jeroen Swolfs, beroemd van zijn wereldwijde straatfotografie project Streets of the World.
  • Duik in de opdrachten die Jeroen Swolfs je geeft in de video’s die je te zien krijgt tijdens de stadswandeling en lever je mooiste foto’s in voor bijzondere prijzen!

De Canal Walk & De Red Light Walk

twee sublieme stadswandelingen lang de wereldberoemde grachten of de Wallen van Amterdam en door het 1000 jaar oude centrum van deze wereldstad.

Je smartphone is genoeg

Je hebt ‘m altijd bij je, klaar om topfoto’s mee te maken! Met je telefoon in de aanslag ben jij helemaal klaar om de bijzondere locaties van je Smartphone Photo Walk vast te leggen als een expert!

Canal Walk

Je begint je wandeling langs de vredige grachten met hun unieke grachtenpanden, woonboten en talloze winkeltjes. Neem een pauze op een van de terrasjes of in de kroegjes op historische grachten als de Herengracht, Leidsegracht en Prinsengracht. Gegarandeerd prachtige foto’s!

Red Light Walk

De beroemde en beruchte Wallen van Amsterdam! Het kloppend hart van het toerisme van deze oude wereldstad. Hier is Amsterdam ooit begonnen en dat zie je terug in de schitterende architectuur en de huizen die soms teruggaan naar de 11e eeuw! Op deze route staan de mensen van Amsterdam en de reportage stijl centraal. In de nauwe steegjes van de Wallen kom je typische Amsterdamse taferelen tegen en op de grachtjes varen bootjes en zwemmen zwanen. De App wijst je de weg! Op 5 minuten lopen vanaf onze locaties zie je Amsterdam in haar volle glorie.

Ik had geen idee dat ik zulke mooie foto's kon maken!

Peter van Harmelen (28)

Van nu af aan kan ik altijd en overal super coole smartphone foto's maken. Dank voor een topdag.

Henk Ottervanger (34)

Ik wou dat er in elke stad een citywalk was. Echt een hele leuke manier op een stad te verkennen!

Jurriaan Sleurink (38)

Wat mij verbaasde was dat er zoveel functies op mijn telefoon zitten waar ik niks van wist. Heel waardevol om nu te weten en kunnen gebruiken!

Claudia Hupschnitz (56)

What an amazing concept! You're safely guided throug the city and also learn how to take amazing photos.

Angie Livingston (22)

Photo Class: Smartphone Photo Walks door beroemd fotograaf Jeroen Swolfs

Jeroen Swolfs (1974) studeerde Rechten en Fotojournalistiek. In 2009 startte Jeroen Swolfs zijn wereldwijde fotoproject Streets of the World waarvoor hij in 7 jaar tijd naar 195 landen reisde om het straatleven op een positieve manier in beeld te brengen. National Geographic maakte een documentaire over Streets of the World. In 2017 kwam het fotoboek van Streets of the World uit en Jeroen schreef een boek over zijn reizen. In 2019 organiseerde Streets of the World de grootste foto expositie ter wereld in Dubai en London. Jeroen Swolfs is Canon Influencer, TEDx spreker, ondernemer en geeft les aan de Vrije Universiteit en de Vrije Academie.

 

Heb jij altijd al de perfecte foto willen maken met jouw smartphone?

En houd je ervan om lekker naar buiten te gaan en door de stad te wandelen? Dan is de Smartphone Photo Walk wat voor jou! De smartphone is natuurlijk niet meer weg te denken uit ons leven. Het is hét item om de leuke momenten in het leven vast te leggen. Als fotograaf heb ik zeven jaar lang over de wereld gereisd voor mijn Streets of the World project. Hierbij heb ik ontzettend veel foto’s gemaakt met mijn smartphone. Maar het perfecte plaatje schieten, is nog niet zo vanzelfsprekend. Probeer maar eens precies de goede hoek en lichtinval te vinden. Naast de juiste techniek, is natuurlijk ook de locatie heel belangrijk. Hoewel ik veel van de wereld heb gezien, voel ik me toch altijd het meest thuis in onze hoofdstad. Amsterdam is ontzettend fotogeniek. Zowel mijn liefde voor Amsterdam als mijn passie voor fotografie wil ik graag met de wereld delen. Daarom ben ik Smartphone Photo Walks begonnen.

 

Smartphone Photo Walks in Amsterdam: bijzonder, origineel en veelzijdig.

Met Smartphone Photo Walks maak je een stadswandeling door Amsterdam. Je komt langs alle bekende én onbekende plekjes in het centrum. Zo leer je niet alleen de stad kennen, maar ook hoe je de meest prachtige plaatjes kunt schieten met je smartphone. En dat terwijl je lekker buiten in beweging bent. Of je nu wel of niet bekend bent in de stad, door de camera van je smartphone kijk je steeds weer op een andere manier naar de omgeving. Zo blijf je nieuwe dingen ontdekken!

 

Hoe werkt het? De Smartphone Photo Walk werkt via onze unieke app.

De app leidt je rond door de stad en geeft je tegelijkertijd een smartphone fotografiecursus. Voordat je begint met de échte rondleiding bekijk je eerst de educatievideo’s vol handige tips en tricks. Je leert alle essentiële functies op je telefoon kennen om de meest geweldige foto’s te maken. Hoewel ik zelf veel met iPhone hebt gewerkt, kun je de stadswandeling met elke smartphone doen en zijn de educatievideo’s voor iedereen geschikt. Je kunt ze bekijken waar en wanneer je maar wilt.

 

Alle voordelen op een rij:

De Smartphone Photo Walk begint op de Dam wanner jij wilt. Als je hier bent gearriveerd en de app opent, start je automatisch de rondleiding. De app laat je precies zien waar je heen moet. Met de Smartphone Photo Walk loop en fotografeer je helemaal in je eigen tempo. Je hoeft niet te wachten op een grote groep en kunt stoppen voor lunch, koffie of een biertje wanneer jij dat wilt. Ook heb je de mogelijkheid om de wandeling te pauzeren en op een ander moment af te maken. Handig als het ineens hard begint te regenen.

 
In Amsterdam zijn enorm veel foto plekken. Tijdens de stadswandeling door Amsterdam krijg je van mij allerlei opdrachten om foto’s te maken op de meest bijzondere plekken. Je kunt je foto’s ook plaatsen op ons Instagram-account om de foto’s met je volgers te delen en om bijzondere prijzen te winnen. Wie weet ben jij wel een beroemde fotograaf in de dop!

 
Kortom, wil jij graag leren fotograferen in Amsterdam, in het hart van deze magische stad? Koop dan nu je Smartphone Photo Walk en leer alles over smartphone fotografie!

FAQ’s

Niet het juiste antwoord? Stuur een email naar info@photoclass.nl

Kan ik Smartphone Photo Walks ook met kids doen?

Jazeker! Smartphone Photo Walks is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar die met een smartphone kunnen omgaan.

Gaat de Photo Walk ook door met slecht weer?

Up to you! Je kunt met elk weer fantastische foto's maken, ook zeker in de regen of sneeuw. Zolang je er juist op kleed kun jij de stad in voor jouw citywalk!

Hoe werkt de app?

Nadat je de walk hebt gekocht krijg je een email met gedetailleerde instructies. Download de app op je telefoon en ga naar de Dam. De app doet vanaf daar de rest!

Kan Jeroen er ook live bij zijn?

Absoluut! Voor grotere groepen met live begeleiding neem je contact op met Photo Class. Zie onder voor het email adres.

Met welke telefoon kan ik de Smartphone Photo Walks doen?

Met alle moderne smartphones!